Perfektno sončen in mrzel dan. Nebesa za snegoljubce. Tmax +1,2°C. Kmalu po sončnem zahodu nas je zagrnila ledena megla. Ohlajanje se je upočasnilo, a smo vseeno prilezli do trenutnih -7,4°C. Izkušnje izpred več let nazaj pravijo, da se ledena megla čez noč razblini in da je zjutraj ponavadi že večinoma jasno in ledeno mraz. Jutri prvič po januarju 2019 pod -10°C. Kdaj, če ne zdaj!!
Zanimive temperature. Miklavž na Gorjancih -3°C, pri meni -8,6°C. Zimazakon, upam, da imaš dober koncentrat Od mene se vidi pol lune, (škoda da ni polna) pa par zvezd in bi bil skoraj dan, glede na podlago, ki jo imamo.
Zbudili smo se v kristalno jasno in mrzlo jutro. Še bolje od pričakovanj se je megla razblinila že do 23h, nato pa je začela temperatura hitro padati. A je vmes do jutra večkrat nekoliko narasla in potem spet padala. Ne vem, verjetno veter. Vetromer je še vedno zamrznjen, zato ni podatkov. Verjetno je še močnejše ohlajanje motila tudi reka Krka, iz katere puhti topla para. Pričakoval sem vsaj -14°C. Tako pa Tmin -12,5°C. Vseeno najnižje po februarju 2018. Sedaj smo na -5,7°C, sonček že greje.
Od kolega znanec je tudi vremenskega tipa. Na lokaciji Drežnik - Sinji vrh (pri Vnici) imajo tudi neko mrazišče. Danes zjutraj okoli 7h. je nameril -28,6°C. Bomo to probali nekako spravit na net...
Dopoldne še sonček in mraz, Tmin -11,9°C Popoldne gosta koprena, segrelo se je do 2,8°C. Premalo, da bi mi odtajalo vetromer. Dimniki kažejo, da piha JZ. Trenutno -2,1°C. Sneg se je skrčil na 15 cm.
Sončen dan. Pričakovanega vetra ni bilo, segrelo se je do 10,2°C. Primerno temu se je tudi sneg sesedel, na koliko pa jutri. Trenutno -0,1°C. T min - 0,3°C.
Dopoldne oblačno, sedaj sončno pri 9,6°C. Prisoten je JZ veter, ki piha 30km/h, občasno tudi bolj. Pokritost z snegom je še 90 %. Čez noč bo pa še to pobralo. T min danes -1,4°C.
No, danes pa je nastopila ta prava odjuga. Zjutraj še -2°C, popoldne do 9,5°C, pihal je jugozahodnik do 40 km/h. Snega je recimo še 7 cm, ampak prisoje so že v glavnem kopne.