Težko sranje je bilo tam. Malo prej sem se tam mimo peljal. Kupi toče za cesto, kupi toče na poljih, zrešetano listje po tleh. Koruza ne samo scefrana, ampak zmaličena, polja samo še za preorat in nekaj na novo posaditi. Megla se dviga od vsepovsod.
Supercelica je nato zavijala desno in na srečo rahlo oslabela. Pri nas doma smo jo fasali z robom, ki je prinesel orkanske sunke vetra. Hitro sem pogledal v aplikacijo in videl 86,9 km/h - to že ne more biti dobro. In res, rastlinjak je ležal 10 m stran, ves zverižen. Padlo pa je le 1 mm. Trenutno je 22,4°C in spet grmi.
Ta naša SC se je po prihodu na Hrvaško reorganizirala in spet okrepila. In spet zavija v desno proti Sisku.
Trebnje je danes na Aveniji Supercelic. Dve sta že šle čez, še dve močni nevihti sta na poti. Do sedaj 60 mm, ni izključenih 100 mm do konca dneva. Mi ves čas na robu, do sedaj 5 mm.
Padli smo v tropske razmere, ki bodo trajale ohohoho časa. Včeraj Tmax 33,1°C pri 60% vlagi. Rosišče se je vrtelo med 24 in 25°C Danes zjutraj prva tropska noč v seriji. Tmin 20,2°C.