Moderatorji: komar, Ledeni, blazek

komar je napisal/-a:T. i. podaljšani GFS 12Z OPER (torej glavni ensemble) kaže, da bo zadnjih pet dni septembra zelo podobnih zadnjim petim dnevom avgusta. A za potrditev bo treba počakati vsaj toliko, da se nam nebo razjasni. Potem bo tudi pogled v kuglo jasnejši.
EDIT 30. 08. 2025 ob 20.51 oz. drugi stavek ob 22.57: jap, tudi CFS kaže zelo pestro celo drugo polovico septembra; moja kugla pravi, da kakšne omembe vrednega hudega mraza do konca septembra še ne bo (recimo snega pod 1500 m.n.v.), se bo pa v drugi polovici začelo postopno hladiti
Nič torej ne kaže na indijansko sušo.
Upajmo, da se do takrat vsaj Sredozemsko morje malo ohladi.

Ledeni je napisal/-a:Če se mi bo dalo, bom naredil analizo temperatur za 1. november za zadnjih 50 let. Občutek imam, da so te v povprečju že za 10°C višje kot nekoč.

.

pogledat. 

komar 07 nov 2025, 16:29 je napisal/-a:Moja kugla ne kaže snega po nižinah do 5. decembra 2025. Mu bomo pa vsaj čedalje bližje.

komar 14 nov 2025, 20:35 je napisal/-a:Sodeč po postavitvah anticiklonov in ciklonov nas čaka pestro vreme še vsaj do 15. decembra. Za potrditev oz. še kaj več bo pa treba še v kakšno drugopogledat.
CFS napoveduje ohladitev za konec meseca + padavine. In seveda še isto kot je napovedano v prvem odstavku tega prispevka.
Pa, pssssst, ne preveč okrog govorit, da ne bodo oni tam povsem ponoreli.

komar je napisal/-a:polo je napisal/-a:Sigurno pa je, da niso bakreni
A pa veš, da me je za vikend en ljubitelj bakra še res vprašal, če hodim kaj smučat na Gače. Se mi je zdelo nekam znano, prižgem telefon, grem na zimazakon.si, mu pokažem sliki in vprašam, če ima te Gače v mislih... Skratka, so na tekočem...

komar je napisal/-a:Za 100 % natančno napoved do 15. maja 2026 se pa, prosim, obrnite na en drug forum.

Vrni se na Ugibanja (nad 25 dni)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost