Foto galerija od Ledenega

Moderator: blazek

Ledeni
Moderator
Moderator
Kraj: Lešnica - 177 m.n.v in Herinja vas -340 m.n.v. župnija Št. Peter-Otočec
Kontakt:

Re: Foto galerija od Ledenega

Odgovor Napisal/-a Ledeni »

Danes sem bil spet na poti od Gabrja do Trdinovega vrha. Pri Gospodični sem izmeril, koliko so visoki elementi, ki se s kamere vidijo na terasi:
klop - sedalni del 40 cm
vrh klopi 86 cm.
ograja 95 cm

Tako lahko s temi meritvami in ob pomoči slik ocenim, da je bilo na dan mojega obiska pri Gospodični 90 - 95 cm snega. Potem je še 2x snežilo in verjetno je bilo v nedeljo 24. februarja med 130 in 140 cm snega.

Sicer pa sneg še ni povsem pobralo, še se najde kakšna snežna krpa kje v zakotjih.

Slika

Slika

Slika

Slika
Ledeni
Moderator
Moderator
Kraj: Lešnica - 177 m.n.v in Herinja vas -340 m.n.v. župnija Št. Peter-Otočec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ledeni »

Takole se sončijo Gorjanci v teh dneh, medtem pa v dolini megla.
Slika

Nova avtomatska vremenska postaja pri Miklavžu. Inštrumentov še ni.
Slika

Takole pa nas je verjetno umetni sneg iz dimnikov zasnežil prejšnjo nedeljo 13.decembra. Sosednji hrib ni dobil skoraj nič.
Tudi danes zjutraj je bilo podobno. Ali naj to smatram za snežno odejo? 0,5 cm ga je bilo.
Slika
blazek
Moderator
Moderator
Kraj: Družinska vas, 165m
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a blazek »

A še zmer ni inštrumentov na Miklavžu? Sem bil novembra gor, pa je očitno na istem ostalo. Zdej ko je tako lepo vreme v hribih, bi lahko vse višjeleže postaje online spravl. _t

Maš srečo, da tovarna zdravil Krka spusti ogromno pare v ozračje, posledica je pa tale sneg. Če bi te inverzije dalj časa trajale, bi imel snega več. Se spomni, da ga je lani al predlani v Mačkovcu bilo vsaj 2cm. Dan s snežno odejo je z vsaj 1cm snega.
Odgovori

Vrni se na “Foto galerija vremenskih pojavov”

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost