Trenutno vreme - Avgust 2019
Moderator: blazek
- polo
- Vip Administrator

- Kraj: Doblička gora, Črnomelj 398 m.n.v.
- Kontakt:
- polo
- Vip Administrator

- Kontakt:
Re: Trenutno vreme - Avgust 2019
Dan je bil takšen
z nekaj vetra.
T= 21,3°C
T= 21,3°C
-
Ledeni
- Moderator

- Kraj: Lešnica - 177 m.n.v in Herinja vas -340 m.n.v. župnija Št. Peter-Otočec
- Kontakt:
Prijeten izlet s čolnom po Krki do 5 km oddaljenega Kandijskega mostu, kjer bi se ob 16:00 začela prireditev Skoki v Krko, se je sprevrgla v pustolovščino in nato v reševalno operacijo.
Ko smo parkirali zraven Rudolfovega splava, je bilo najprej še sončno in vroče. Nato so začele padati prve kaplje, na nebu ni zgledalo nič večjega. Na Krki v čolnih in na bregovih pa polno ljudi. Nato pa je sledil pravi nevihtni outbreak in nad glavo smo fasali stacionarko. Več kot eno uro je zlivalo kot iz škafa, vmes je občasno padala toča. ljudje so začeli bežati na vse strani. Mi smo se skrivali pod R. splavom in vedrili, ampak občasen piš nas je vseeno zmočil. In takole med 16:00 do 17:15.
Sedaj pa ko tole pišem novo neurje, zunaj je "whiteout"
Ko smo parkirali zraven Rudolfovega splava, je bilo najprej še sončno in vroče. Nato so začele padati prve kaplje, na nebu ni zgledalo nič večjega. Na Krki v čolnih in na bregovih pa polno ljudi. Nato pa je sledil pravi nevihtni outbreak in nad glavo smo fasali stacionarko. Več kot eno uro je zlivalo kot iz škafa, vmes je občasno padala toča. ljudje so začeli bežati na vse strani. Mi smo se skrivali pod R. splavom in vedrili, ampak občasen piš nas je vseeno zmočil. In takole med 16:00 do 17:15.
Sedaj pa ko tole pišem novo neurje, zunaj je "whiteout"
- polo
- Vip Administrator

- Kontakt:
Bolj kot pri meni se je dogajalo vzdolž meje. Vinica-Metlika-Gorjanci in naprej. Parkrat je počilo blizu, dežja pa ni bilo veliko.
Se pa še bliska proti Gorjancem in naprej.
T=19,5°C
Se pa še bliska proti Gorjancem in naprej.
T=19,5°C
-
Ledeni
- Moderator

- Kontakt:
Nizka oblačnost, 18°C
Včeraj popoldne smo na Krki pod Kandijskim mostom doživeli sodni dan. Doma na Lešnici je bilo manj dežja, ampak kratkotrajen nevihtni piš (65 km/h) in udari strel so nam naredili kar nekaj škode, od polomljenega arafata, zalite terase do skurjenega modema (sedaj sem na wi-fi hotspotu 4G).
Novo mesto je dobilo skupaj 91 mm, Mačkovec 66 mm, pri nas pa 48 mm. Družinska vas pa - bo @blazek povedal.
Zaradi narasle Krke je moj kanu ostal ujet v NM,
Včeraj popoldne smo na Krki pod Kandijskim mostom doživeli sodni dan. Doma na Lešnici je bilo manj dežja, ampak kratkotrajen nevihtni piš (65 km/h) in udari strel so nam naredili kar nekaj škode, od polomljenega arafata, zalite terase do skurjenega modema (sedaj sem na wi-fi hotspotu 4G).
Novo mesto je dobilo skupaj 91 mm, Mačkovec 66 mm, pri nas pa 48 mm. Družinska vas pa - bo @blazek povedal.
Zaradi narasle Krke je moj kanu ostal ujet v NM,
- polo
- Vip Administrator

- Kontakt:
Prosojna oblačnost.
T= 22,5°C
Včeraj kmalu po mojem zadnjem postu, ko je že vse kazalo, da bo mir se je pa začelo. Strele so pokale, da to ni res. Še avta si nisem upal dat v garažo. 3x je vsekalo v rangu 50-100m stran od hiše + ostale.
Pri meni neke škode ni, razen še sedaj ne vem od kod mi je prišel en liter vode v dnevno sobo
okna pa zaprta.
Bomo videli kaj bo danes...
T= 22,5°C
Včeraj kmalu po mojem zadnjem postu, ko je že vse kazalo, da bo mir se je pa začelo. Strele so pokale, da to ni res. Še avta si nisem upal dat v garažo. 3x je vsekalo v rangu 50-100m stran od hiše + ostale.
Pri meni neke škode ni, razen še sedaj ne vem od kod mi je prišel en liter vode v dnevno sobo
Bomo videli kaj bo danes...
- polo
- Vip Administrator

- Kontakt:
Včeraj se ni zgodio napovedanega.
Trenutno pa oblačno in soparno.
T= 23,1°C
Trenutno pa oblačno in soparno.
T= 23,1°C
-
Ledeni
- Moderator

- Kontakt:
Tako kot vsak dan, soparno kot hudič. Tmax 29,7°C, trenutno 22,8°C. Danes brez dežja, včeraj pa nekaj kapelj ob spet hudem grmenju. Samo da se mal pretegnem, sem že čicto moker od švica, rosišče vsak dan okoli 22°C. Le komu smo se mi zamerili, da nam je dal vreme kot ga ima Lagos v Nigeriji??
Včeraj smo se skoraj vsi vaščani srečali na Telekomu v NM, ko smo prišli po nov modem
Včeraj smo se skoraj vsi vaščani srečali na Telekomu v NM, ko smo prišli po nov modem
- polo
- Vip Administrator

- Kontakt:
Nekaj manj soparno do včeraj.
Čez dan je prevladovalo sonce, trenutno pa oblačno. Padavin danes ni bilo.
T= 20,8°C
Čez dan je prevladovalo sonce, trenutno pa oblačno. Padavin danes ni bilo.
T= 20,8°C
Še nimate optike? En problem je s tem rešen, iz 230 V pa obvezno izštekat.Ledeni napisal/-a: Včeraj smo se skoraj vsi vaščani srečali na Telekomu v NM, ko smo prišli po nov modem
-
Ledeni
- Moderator

- Kontakt:
Nimamo optike. Prva vas iz mesta, ampak po telekomunikacijah kot da smo nekje bogu za hrbtom. Naj bi letos spomladi gradili, ampak je že skoraj jesen.
Sicer pa se nadaljuje obupno soparno vreme. Pri dnevni temperaturi 29°C in 70 % vlagi je rosišče tam okoli 22-23°C.
Verjetno je tako v New Delhiju na dober dan.
Sicer pa se nadaljuje obupno soparno vreme. Pri dnevni temperaturi 29°C in 70 % vlagi je rosišče tam okoli 22-23°C.
Verjetno je tako v New Delhiju na dober dan.
- polo
- Vip Administrator

- Kontakt:
Da ne pišem o optiki kaj vse sem moral naredit za naš konec
Danes brez padavin, trenutno dokaj jasno pri 20,6°C
Danes brez padavin, trenutno dokaj jasno pri 20,6°C
Kdo je na strani
Po forumu brskajo: blazek in 1 gost