Pravijo, da zgodovina se ponavlja. 5.3. (nevem katerega leta) je na moj RD. je pričelo sipati na polno. Mislim, da je zapadlo v kratkem času več kot pol metra suhega snega.
Mislim, da teh forumov še ni bilo...,bilo je pa kasneje govora o tem.
Se kdo spomne letnice?
Naj se ponovi
Uff... Bilo je pred letom 2000, če se prav spomnem. Ker tega leta sem šel v armijo, nato pa ni bilo nič posebnega. Mislim, da je največ padlo na JV Slo. Ledeni, blazek, zimazakon se mogoče bolj spomneta?
polo napisal/-a:V bližini imam eno, ki se ukvarja z Menda se bo konec meseca nekaj zgodilo. Za točen datum pa še enkrat povprašam, ker si ga nisem zapomnil. Nekaj bo sigurno, mogoče vremensko presenečenje
A ona tudi skriva v svoji hiši več kot 10 milijonov €?
polo napisal/-a:V bližini imam eno, ki se ukvarja z Menda se bo konec meseca nekaj zgodilo. Za točen datum pa še enkrat povprašam, ker si ga nisem zapomnil. Nekaj bo sigurno, mogoče vremensko presenečenje
A ona tudi skriva v svoji hiši več kot 10 milijonov €?
Da se vrnemo k temi in moji kugli... Kot vidim, se tudi CFS strinja z njo, da do vključno 15. marca 2025 v Ljubljani ne bo več kot 25,0 °C. Točnost napovedi ocenjujem na 60 %.
Accuweather za Radovljico to sezono ne napoveduje več manj kot -4°C. Moram v naslednjem tednu sprobati kugle, če nesejo tudi več kot 28 dni naprej. Ledeni možje pa po njegovem v osrednji SLO pridejo ob skoraj 20 °C in oblačnim vremenom z nevihtami. Ha, ha.
Se je že zgodilo, da smo še dan pred kresom vlekli veje izpod snega. Je pa to že kakšnih 30 + let nazaj. Ampak takrat so bile zime
Spomladanska pozeba pa nebo nič novega, vsaj pri nas...
Sem na hitro pogledal v svojo , pa se nam očitno obeta en tak normalen marec, brez kakšnih ekstremov.
Vidim pa tudi, da napovedi v tej temi kar lepo držijo.
Prvi kugli ne kažeta bele velike noči. Verjetnost pravilne napovedi zaradi precejšnje oddaljenosti ocenjujem na okrog 50 %.
@polo, kateri datum je omenjala? 26. 3.?
Moj hiter odgovor je, da naslednjih 30 dni kakšne izrazite ohladitve ni na vidiku. Glede na to, da je to tema Ugibanja, pa ugibam, da CFS in Accuweather kažeta isto.
komar napisal/-a:Moj hiter odgovor je, da naslednjih 30 dni kakšne izrazite ohladitve ni na vidiku. Glede na to, da je to tema Ugibanja, pa ugibam, da CFS in Accuweather kažeta isto.
Moja hišna kugla pravi, da bo julij podobno topel kot junij, zna biti celo za kakšno desetinko hladnejši. Ekstremne vročine, torej okrog 40 °C, naj ne bi bilo vsaj do 25.